JEDILNIK 2-6

POLETNI JEDILNIK

DATUM:22. 7. – 26. 7. 2024

PONEDELJEK

ZAJTRK:mleko* (M), koruzni kruh* (G), kisla smetana* (M), marmelada*, orehova jedrca (O)
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:juha iz stročjega fižola, makaronovo meso z lečo (meso*,J,G,M), riban sir (M), zeljna solata
MALICA:ajdov kruh* (G), nektarina

TOREK

ZAJTRK:šipkov čaj, polnozrnata bombica* (G), rezine sira (M), rezine paradižnika in svežih kumar
MALICA:zelenjavni krožnik
KOSILO:puran v porovi omaki (M), pečen krompir, stročji fižol v solati, sladoled (M)
MALICA:črn kruh* (G), kislo mleko* (M)

SREDA

ZAJTRK:prosena kaša na mleku* (M), lešnikov posip (L), suhe slive
MALICA:zelenjavni krožnik
KOSILO:brokoli juha (M), rižota z zelenjavo in ribo (R), paradižnikova solata s papriko
MALICA:graham kruh* (G), jabolko

ČETRTEK

ZAJTRK:domač jogurt (M), makovka* (G), domače maslo (M), med
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo, kruh (G), jogurtovo pecivo s sadjem (J,G,M), polivka iz gozdnih sadežev
MALICA:grisini (G), marelice

PETEK

ZAJTRK:bela kava (M,G), ovseni kruh (G), čičerikin namaz, list zelene solate
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:bučkina juha (M), telečja pečenka, pražen krompir, kumarična solata
MALICA:banana

V jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico(*), je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

 Opombe:      

  • Otroci imajo na voljo za žejo nesladkan čaj ter svežo pitno vodo z limono*.
  • Obroki lahko vsebujejo alergene iz Priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami: gluten – G, mleko – M, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, oreščki – O, gorčično seme – GS, sezamovo seme- SS, volčji bob – VB, zelena- Z, žveplov dioksid in sulfiti – ŽD, SU.
  • Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti sadja se za popoldansko malico izbere sadež, ki je primerno zrel in ustrezne kvalitete. Sadne in zelenjavne krožnike sestavljamo glede na sezono in kvaliteto, predvsem ponujamo lokalno pridelano sadje in zelenjavo.