JEDILNIK 2-6

POLETNI JEDILNIK

DATUM:29.07.2024 – 02.08.2024

PONEDELJEK

ZAJTRK:čaj z medom in limono, ovseni kruh (g), mesna pašteta, rezine paradižnika in paprike
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:cvetačna juha (m), mesna* štruca z ovsenimi kosmiči in zelenjavo, pire krompir (m), rdeča pesa v solati
MALICA:koruzni kruh* (g), marelice

TOREK

ZAJTRK:kakav (mleko*, m), ajdova žemljica (g), namaz iz rikote*, jogurta* in zelišči (m), rezine svežih kumar
MALICA:zelenjavni krožnik
KOSILO:blitvina juha s kvinojo (g), pečena piščančja bedra, džuveč riž, zelena solata s paradižnikom
MALICA:prepečenec (g), jabolko

SREDA

ZAJTRK:koruzni zdrob na mleku* (m), rezine melone
MALICA:zelenjavni krožnik
KOSILO:bučkina juha (m), rženi svaljki v paradižnikovi omaki, mlado zelje v solati
MALICA:črn kruh* (g), nektarina

ČETRTEK

ZAJTRK:kefir* (m), polnozrnat francoski rogljiček z marmelado (j,g,m), rezine jabolka
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:puran v bučkini omaki, pečen krompir, paradižnikova solata s papriko, sladoled (m)
MALICA:ajdov kruh* (g), lubenica

PETEK

ZAJTRK:bela kava (m,g), polnozrnat kruh* (g), sardine (r), rezine sira (m), olive brez koščic
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:telečja obara z zelenjavo, ajdovi žganci, skutina pena z lešniki in gozdnimi sadeži (m)
MALICA:banana

V jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico(*), je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

 Opombe:      

  • Otroci imajo na voljo za žejo nesladkan čaj ter svežo pitno vodo z limono*.
  • Obroki lahko vsebujejo alergene iz Priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami: gluten – G, mleko – M, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, oreščki – O, gorčično seme – GS, sezamovo seme- SS, volčji bob – VB, zelena- Z, žveplov dioksid in sulfiti – ŽD, SU.
  • Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti sadja se za popoldansko malico izbere sadež, ki je primerno zrel in ustrezne kvalitete. Sadne in zelenjavne krožnike sestavljamo glede na sezono in kvaliteto, predvsem ponujamo lokalno pridelano sadje in zelenjavo.