JEDILNIK 1-2

ENOTA: KEKEC, MOJCA in PASTIRČEK

STAROSTNA SKUPINA: 1-2 let

26. 2 .2024 – 1. 3. 2024

PONEDELJEK

ZAJTRK:kakav (M), polnozrnat kruh (G), kisla smetana (M), marmelada*, melona
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:cvetačna juha M), junetina v zelenjavni omaki, stlačen krompir, zelena solata
MALICA:rženi kruh (G), kivi

TOREK

ZAJTRK:mleko* (M), koruzni žganci, mandarina
MALICA:sadno zelenjavni krožnik
KOSILO:porova juha (M), puranji zrezek v naravni omaki, (G,J), rdeča pesa v solati
MALICA:ajdov kruh (G), jabolko

SREDA

ZAJTRK:mleko (M), ovseni kruh (G), rezine sira, kisle kumarice
MALICA:sadno zelenjavni krožnik
KOSILO:grahova krem juha z zvezdicami (J,G), dušena teletina, bulgur (G), zelena solata
MALICA:domač jogurt (M), koruzni kruh (G)

ČETRTEK

ZAJTRK:prosena kaša*na mleku* s suhimi brusnicami
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:bučna juha (M), piščanec s korenčkom, rizi bizi, cvetača v solati
MALICA: koruzni kruh (M), hruška

PETEK

ZAJTRK:bela kava (M,G), polnozrnat kruh (G,SS), jajčni namaz (J,M), list zelene solate
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:krompirjev golaž, kruh (G), korenčkovo pecivo s pirine moke (G,J,M,O), 100 % jabolčni sok*
MALICA:črn kruh (G), jabolko

V jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico(*), je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

Opombe:      

  • Otroci imajo na voljo za žejo nesladkan čaj ter svežo pitno vodo z limono*.
  • Obroki lahko vsebujejo alergene iz Priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami: gluten – G, mleko – M, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, oreščki – O, gorčično seme – GS, sezamovo seme- SS, volčji bob – VB, zelena- Z, žveplov dioksid in sulfiti – ŽD, SU.
  • Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti sadja se za popoldansko malico izbere sadež, ki je primerno zrel in ustrezne kvalitete. Sadne in zelenjavne krožnike sestavljamo glede na sezono in kvaliteto, predvsem ponujamo lokalno pridelano sadje in zelenjavo.