JEDILNIK 2-6

ENOTE: KEKEC, TINKARA, ROŽLE, MOJCA, PASTIRČEK in PIKA

STAROSTNA SKUPINA: 2-6 let

DATUM:22. 4. 2024 – 26. 4. 2024

PONEDELJEK

ZAJTRK:mleko* (M), koruzni kosmiči, brusnice
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:goveja juha z rezanci (J,G), kuhana govedina*, pire krompir (M), špinača v omaki
MALICA:polnozrnati keksi* (G), sok*

TOREK

ZAJTRK:pšenični zdrob na mleku* (M), rezine melone
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:brokoli juha, puran v porovi omaki (M,G), bulgur (G), radič s krompirjem
MALICA:rženi kruh* (G), jabolko

SREDA

ZAJTRK:bela kava (M,G), ovseni kruh* (G), jajčni namaz (GS,M), list zelene solate
MALICA:zelenjavni krožnik
KOSILO:fižolova juha z ribano kašo (J,G), pečen piščanec, mlinci (J,G), grahova omaka, rdeča pesa v solati
MALICA:ajdova žemljica* (G), korenček, paprika

ČETRTEK

ZAJTRK:čaj z medom in limono, kruh* obložen s sirom in sadjem (G,M)
MALICA:zelenjavni krožnik
KOSILO:cvetačna krem juha (M), testenine s tunino omako (J,G,R), zelena solata
MALICA:koruzni kruh* (G), topljeni sirček (M), redkvice

PETEK

ZAJTRK:domač jogurt (M), črn kruh (G), sirni namaz s sončnimi semeni (M)
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:zelenjavna enolončnica z lečo, kruh (G), slivovi cmoki (J,G,M), 100 % jabolčni sok*
MALICA:banana

V jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico(*), je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

 Opombe:      

  • Otroci imajo na voljo za žejo nesladkan čaj ter svežo pitno vodo z limono*.
  • Obroki lahko vsebujejo alergene iz Priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami: gluten – G, mleko – M, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, oreščki – O, gorčično seme – GS, sezamovo seme- SS, volčji bob – VB, zelena- Z, žveplov dioksid in sulfiti – ŽD, SU.
  • Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti sadja se za popoldansko malico izbere sadež, ki je primerno zrel in ustrezne kvalitete. Sadne in zelenjavne krožnike sestavljamo glede na sezono in kvaliteto, predvsem ponujamo lokalno pridelano sadje in zelenjavo.