POMLADNA DOGAJANJA V ENOTI MOJCA

V enoti Mojca smo slavnostno pričakali pomlad. Nanjo smo že prav vsi težko čakali. Že v ponedeljek, 20. 3. 2023, smo si skupaj ogledali kamišibaj zgodbo Kvaki, mali nezadovoljni žabec, avtoric Elisabeth Wagner in Margret Russer.

Otroci so imeli ta dan tudi srečanje s pravimi žabicami, ki nam jih je prinesla in predstavila vzgojiteljica Klavdija Zajec Bobnar v sodelovanju s Krajinskim parkom Radensko polje. Za večino otrok je bil to prvi stik s temi živalmi. Zmočili so si roke in jih nežno ter pogumno prijeli v roke.

V torek smo na igrišču pred vrtcem praznovali prihod pomladi. Skupaj smo priklicali lepo gospo Pomlad in nato skupaj z njo ob spremljavi kitare peli pomladne pesmice.

V sredo smo se zopet zbrale vse skupine in sodelovale v interaktivno pripravljeni glasbeni pravljici o pogumnem žabcu, ki sta jo vodili strokovni delavki. Tokrat so otroci poslušali glasbo, zvoke in imeli možnost poustvarjanja zvokov ter preizkušanja igranja na različne instrumente.

Cel teden smo tudi vsi ustvarjali tudi rožice in ptičke s katerimi smo okrasili vrtec in skrbeli za prijetno počutje vseh v enoti.                                                                              

Za enoto Mojca zapisala Vida Kastelic