CALENTADO

Nisi pojedel vsega riža?

Nič hudega.

Iz njega lahko pripraviš

CALENTADO

V Kolumbiji Rubenova babica pogosto naredi t.i. »calentado«, recimo, da ga v slovenščino prevedemo kot »pogrevka« (od »calentar«, greti).

Ker tam vsak dan kot prilogo kuhajo riž brez dodatkov, se pogosto zgodi, da ga zvečer kaj ostane. Če se ga pogreje skupaj z malo fižola in nekaj jajčki, postane slastna večerja ali celo krepak zajtrk!

POTREBUJETE:

  • 2 skodelici kuhanega riža (ali zelenjavne rižote),
  • 1 skodelico fižola (ALI kuhane čičerike ALI kuhane leče),
  • 2 jajci

Dodatki po želji: peteršilj, paradižnik, po potrebi sol …

POSTOPEK:

Na olivnem olju dobro pregrejemo riž in fižol, dodamo jajci in začimbe ter mešamo, da jajce zakrkne in se sprime. Tisti del, ki se bo nekoliko zapekel, bo še okusnejši.

Recept preizkusil in poslal: Ruben (2 leti)

BUEN PROVECHO!

               (*špansko za »dober tek«)