TEDEN OTROKA ZVONČEK

PONEDELJEK

 15. ROJSTNI DAN VRTCA ZVONČEK

-poslikava obraza

-rajanje ob glasbi

-frizerski kotiček

-presenečenje

TOREK

OBISK PISATELJICE IN PRAVLJIČARKE

MARUŠE PUŠNIK

(kamišibaj predstava)

SREDA

OBISK MEDICINSKE SESTRE ANGELIKE FERJAN (ZD LJUBLJANA)

-prikaz oživljanja

-defibrilator

-prva pomoč

ČETRTEK

DOPOLDAN

POHOD S PRVOŠOLCI (Dinozavri)

DELAVNICA ČUJEČNOSTI (Ptički)

POPOLDAN

KOSTANJČKOV PIKNIK

PETEK

OBISK OKOLIŠKIH GASILSKIH DRUŠTEV

(PGD VELIKA LOKA, PGD LUČE, PGD ŽALNA)

UTRINKI

Letošnji teden otroka je v enoti Zvonček potekal prepleten s praznovanjem petnajstletnice delovanja vrtca. Skupaj z otroki smo praznovali v dopoldanskem času s poslikavo obrazov, rajanjem, imeli smo pravi frizerski kotiček. Starejša skupina si je ogledala ritmično akrobatsko predstavo v telovadnici.

Tudi v nadaljevanju tedna je bilo dogajanje pestro. Obiskala nas je medicinska sestra, Angelika Ferjan, ki nam je pokazala osnove prve pomoči in nas seznanila z defibrilatorjem. Osvojene pojme in znanje smo s ponosom predstavili gasilcem PGD Žalna, PGD Velika Loka in PGD Luče, ki so nas obiskali v petek. Skupaj smo uspešno izpeljali evakuacijo iz objekta. Veliko smo se družili tudi z otroki prvega razreda POŠ Žalna – skupaj smo odšli na sprehod, imeli gibalno dopoldne v telovadnici.

Ker smo želeli rojstni dan praznovati tudi skupaj s starši otrok, smo z njihovo pomočjo organizirali kostanjev piknik. Otroci so ustvarjali na delavnicah, ki smo jih pripravile vzgojiteljice, vsi skupaj pa smo se posladkali s slastnim pečenim kostanjem, ki so nam ga spekli starši. Na tem mestu hvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je dogodek potekal kot je.

VRTCU ZVONČEK PA ŽELIMO, DA OSTANE ZDRAV, NAVIHAN IN RAZIGRAN ŠE NA MNOGA LETA.