Obisk iz Nemčije

V četrtek, 8. 12. 2022, smo gostili profesorice iz Akademije za socialno pedagogiko Kempten iz Nemčije, ki izobražujejo vzgojitelje predšolskih otrok na univerzitetni ravni.

Obiska, ki je potekal v okviru projekta Erasmus so se udeležile: Rita Fuchs Lagasse (profesorica tujih jezikov, koordinatrica Erasmusa), Bettina Bockhart (profesorica praktičnega pouka) in Watraud Stehmer-Gomm (profesorica pedagogike in psihologije).

Zaradi kratkega časovnega okvira, ki so ga imele na voljo, so si ogledale enote Kekec, Tinkara, Pastirček in Mojca.  Gostje so imele priložnost pogledati in spremljati igro v kotičkih in na prostem, likovno ustvarjanje, plesni nastop, pevski nastop ljudskih pesmi, vajo za dramski nastop, izvedbo kamišibaja ter izvedbo kosila in počitka v našem vrtcu.

Kamišibaj v izvedbi Irene Topolovec

Zelo so bile navdušene nad različnimi vsebinami, projekti, ki jih izvajamo; dekoracijo na hodnikih, lesenim pohištvom, oglasnimi deskami za starše ter nad zelenimi zunanjimi površinami.

Pohvalile so prisotnost vodstva na takšnem obisku, strokovnost vzgojiteljic, posebej pa so izpostavile nasmejane otroke in njihovo umirjenost. Povedale so, da je stalna prisotnost svetovalne službe in logopeda za njihove razmere nekaj posebnega in da je bil obisk nad pričakovanji zaradi gostoljubnosti in odprtosti strokovnih delavcev. 

Prispevek pripravila: Petra Prevec