Noč v vrtcu pri Dinozavrih – enota Zvonček

V sredini marca je bil za skupino Dinozavri iz vrtca Zvonček težko in dolgo pričakovan dan. Dan, ko je potekala noč v vrtcu. Tedne prej smo se z otroki o tem pogovarjali, skupaj načrtovali, izbirali film/risanko, ki si jo želijo ogledati. Otroci so se iz dneva v dan bolj veselili dogodka.

V četrtek, 14.3.2024, smo se zvečer zbrali v vrtcu. Vsak otrok je prinesel vstopnico, s katero se je noč v vrtcu lahko uradno začela. Ob odhodu staršev smo se zbrali, malo pocrkljali in igrali, nato pa smo se odpravili na nočni sprehod po Žalni. Ob soju svetilk smo opazovali travnike, lučke, si svetili pot. Najbolj zanimiv je bil tunel, saj je bil v temi še toliko bolj magičen.

Lačni smo se nato vrnili v vrtec, kjer smo povečerjali tako kot »veliki« v šolski jedilnici. Boljšo večerjo kot palačinke z Nutello si težko zamislimo. Sledila je večerna higiena, umivanje zob, oblačenje v pižame.

Nato smo si razdelili svetleče zapestnice (vstopnica na ples) in odšli v zgornje prostore šole, kjer smo ob plesnih ritmih in diskokrogli plesali, se vrteli in imeli lepo. A noč ima svojo moč in plesalci so kmalu postali utrujeni, zato smo se vrnili v igralnico, kjer smo si ogledali film, ki so ga na glasovanju izbrali otroci. Med filmom je večina otrok zaspala.

Noč je bila mirna in relativno dolga. Zjutraj so se otroci postopoma prebujali in se še v pižamah igrali. Otrokom sva poskušali pričarati nepozabno dogodivščino, katero se bodo še dolgo spominjali. Vsaj po njihovih izjavah  in pogovorih sodeč, nama je uspelo.

Nuša in Mateja