KEKČEVA IZMENJEVALNICA OBLAČIL

Za dogodek, ki se je odvil 18.11.2023 med 10.00 in 12.00 uro v Družbenem domu Grosuplje na Taborski cesti 1, so nas navdihnili projekti ozaveščanja o ponovni uporabi tekstila po načelih zmanjšaj-ponovno uporabi-recikliraj.

Obiskovalci so bili ozaveščeni prebivalci Grosuplja, ki se zavedajo pomembnosti trajnega ravnanja z oblačili. Izrazili so pohvalo ter podporo za organizacijo še nadaljnih tovrstnih dogodkov, mi pa smo z veseljem prispevali svoj kamenček v mozaik dobrih ekoloških praks.

Poleg izmenjevanja otroških oblačil so obiskovalci ustvarjali na naši delavnici ali si ogledali razstavo ter prinesli svoja oblačila za popravilo.

Pripravili smo delavnico krojenja in šivanja v izvedbi Saše Jaklič, ki v podjetju Od Pike do pike poleg šivanja po naročilu vodi izjemno obiskane šiviljske delavnice za otroke. Ker je popravilo oblačil koristna vsakodnevna spretnost, je Sandra Bertalanič pod svojimi spretnimi prsti blago zašila in nanj prišila dodatke in tako vdahnila rabljenim oblačilom ponovno življenje.

Katja Vidic Mandelj je skupaj s strokovnimi sodelavkami pripravila izjemno raznoliko razstavo izdelkov iz recikliranega tekstila: lutke, igrače, igralna oblačila, nakit, predpasniki, peresnice, blazine in senzorne vrečke, vreče in nahrbtniki, oblačila, torbice, odeje,…

Omeniti velja njihovo dekorativno in uporabno vrednost, predvsem pa so to unikatni izdelki, za katere radi rečemo, da imajo osebni pečat ali dušo.

Dobili smo zagon za organizacijo nadaljnih dogodkov ter predloge, da vključimo v izmenjevalnico še igrače.

Vsem, ki ste prispevali k dogodku se zahvaljujemo in vas vabimo, da sodelujete še vnaprej.

 

V imenu strokovnih delavk: Katja Vidic Mandelj, Taja Ožbolt Ilaš in Klavdija Zajec Bobnar