CALENTADO
Nisi pojedel vsega riža?
Nič hudega.
Iz njega lahko pripraviš
CALENTADO
![](https://vrtec-kekec.si/wp-content/uploads/2023/01/RIZ-e1673626971708-300x200.jpg)
V Kolumbiji Rubenova babica pogosto naredi t.i. »calentado«, recimo, da ga v slovenščino prevedemo kot »pogrevka« (od »calentar«, greti).
Ker tam vsak dan kot prilogo kuhajo riž brez dodatkov, se pogosto zgodi, da ga zvečer kaj ostane. Če se ga pogreje skupaj z malo fižola in nekaj jajčki, postane slastna večerja ali celo krepak zajtrk!
![](https://vrtec-kekec.si/wp-content/uploads/2023/01/1-1.jpg)
POTREBUJETE:
- 2 skodelici kuhanega riža (ali zelenjavne rižote),
- 1 skodelico fižola (ALI kuhane čičerike ALI kuhane leče),
- 2 jajci
Dodatki po želji: peteršilj, paradižnik, po potrebi sol …
![](https://vrtec-kekec.si/wp-content/uploads/2023/01/Slika7.jpg)
POSTOPEK:
Na olivnem olju dobro pregrejemo riž in fižol, dodamo jajci in začimbe ter mešamo, da jajce zakrkne in se sprime. Tisti del, ki se bo nekoliko zapekel, bo še okusnejši.
![](https://vrtec-kekec.si/wp-content/uploads/2023/01/2.jpg)
Recept preizkusil in poslal: Ruben (2 leti)
BUEN PROVECHO!
(*špansko za »dober tek«)
![](https://vrtec-kekec.si/wp-content/uploads/2022/12/Kekec_spodaj-1024x189.png)
Prejšnji
RIBJI NAMAZ
Novejši