TEDEN OTROKA – ENOTA ZVONČEK

  • KINO DAN
  • ZABAVA V PIŽAMAH

EVAKUACIJSKA VAJA V SODELOVANJU S PGD ŽALNA, PGD VELIKA LOKA, PGD LUČE IN POŠ ŽALNA

POPOLDANSKI KOSTANJEV PIKNIK S STARŠI

ČUTNA POT V SODELOVANJU S POŠ ŽALNA

  • DAN ZA USTVARJANJE S KLARYO TOME VAVTAR (ČEBELE)Ž
  • USTVARJANJE S SLANIM TESTOM (PIKAPOLONICE)

 

UTRINKI

V ponedeljek in torek nas je brezplačno obiskala intuitivna slikarka Klarya Tome Vavtar (klarya ART), ki že več let raziskuje otroško risbo, spodbuja kreativnost otrok in vzgojiteljev ter zagovarja svobodno izražanje otrok in odraslih in izvedla dve delavnici:

  1. delavnica : gibanje otrok ob tihi in glasni glasbi (različne frekvence) nato slikanje s temperami na papir ob ponovnem poslušanju glasbe – mindfulness dance & Art.
  2. delavnica : ustvarjanje po skupinah, kjer smo spoznavali odvzemanje in dodajanje likovnih sredstev, slikanje na slikarsko platno ter spoznavanje poklica slikarke.

V sredo smo imeli kino dan ter zabavo v pižamah, kjer smo si ogledali risanko Polž na potepu na kitovem repu (Julia Donaldson, Axel Scheffler) in uživali ob slastnih kokicah in plesu/igri v pižamah v telovadnici.

V četrtek so skupina Čebele izvedle čutno pot skupaj z učenci 1. razreda POŠ Žalna kjer so se razdelili v dve skupini.

  1. skupina: v parih smo hodili po čutni poti po različnih podlagah kot npr. mah, kamni, voda, koruza, slama itd.
  2. skupina: likovno ustvarjanje v igralnici ob poslušanju glasbe na različnih delovnih površinah kot npr. miza, pod mizo, tla, ter stena z različnimi likovnimi sredstvi.

Skupina Pikapolonice pa smo v svoji igralnici izdelovali podstavke za kozarce iz kartona.

V petek smo v sodelovanju z POŠ Žalna, PGD Žalna, PGD Velika Loka, PGD Luče ter gospodom Zverom s PP Grosuplje izvedli evakuacijsko vajo in opazovali delo gasilcev ob gašenju požara v šoli in si ogledali gasilska vozila.