2. KEKČEVA IZMENJEVALNICA

Z 2. KEKČEVO IZMENJEVALNICO OTROŠKIH OBLAČIL, SLIKANIC IN IGRAČ USTVARJAMO EKO ZGODBE

Za dogodek, ki bo v soboto, 20.4.2024 med 10.00 in 12.00 uro v Družbenem domu Grosuplje na Taborski cesti 1, so nas navdihnili projekti ozaveščanja o ponovni uporabi tekstila po načelih zmanjšaj-ponovno uporabi-recikliraj.

Tudi v našem vrtcu spodbujamo in organiziramo dogodke za izmenjavo in ponovno uporabo oblačil, knjig ter igrač.

Otroška oblačila, ki jih otroci hitro prerastejo, pogosto postanejo odpadek, ki zelo obremenjuje okolje,proizvodnja novih oblačil pa prav tako terja velik energetski in okoljski davek. Rešitev je v krožnem ravnanju z oblačili. Prednost ponovne uporabe rabljenih oblačil je predvsem okolju prijazna praksa in za mnoge tudi ekonomsko vzdržna. Kljub številnim eko kampanjam, se v Sloveniji še vedno zavrže 25 ton oblačil , kar je na letni ravni 12 kg oblačil na prebivalca.

S krožno uporabo in recikliranjem oblačil lahko prispevamo svoj delež k ozaveščanju ter zmanjšanju nepotrebnih kupov zavrženih oblačil ter k ohranjanju planeta za naše otroke.

Na Kekčevo izmenjevalnico prinesete nepoškodovana in čista otroška oblačila, jih zamenjate za druga, ki jih potrebujete, hkrati pa med seboj izmenjate kontakte in se poslužujete izmenjave tudi v bodoče.

Povezujemo se tudi z lokalno dobrodelno organizacijo Karitas, ki ji podarimo rabljena, uporabna oblačila.

Pridite in izmenjajte otroška oblačila, igrače ter slikanice in ustvarjajte.

S kančkom spretnosti, ustvarjalnosti in domišljije boste lahko na naših delavnicah tudi ustvarjali: poslikali in zašili unikatne eko vrečke.

Veselimo se prijetnega in koristnega druženja!

Strokovne delavke VVZ Kekec Grosuplje