JEDILNIK2

ENOTE: KEKEC, TINKARA, ROŽLE, MOJCA, PASTIRČEK in PIKA

STAROSTNA SKUPINA: 2-6 let

29. 5 .2023 – 2. 6. 2023

PONEDELJEK

ZAJTRK:

kakav (M), polbel kruh (G), rezine sira (M, J), rezine paprike

MALICA:

zelenjavni krožnik

KOSILO:

špargljeva juha (M), testeninski narastek s špinačo in skuto (G,M,J), zelena solata s koruzo

MALICA:

makovka* (G), jabolko

TOREK

ZAJTRK:

mleko* (M), ajdov kruh (G), skutin namaz z drobnjakom (M), nariban korenček

MALICA:

sadni krožnik

KOSILO:

zelenjavna juha, piščanec v grahovi omaki (M), dušen riž, zeljna solata

MALICA:

ajdov kruh (G), korenje, jabolko

SREDA

ZAJTRK:

jogurt (M), skutni burek (G,J,M), jagode

MALICA:

zelenjavni krožnik

KOSILO:

krompirjev golaž, kruh (G), korenčkovo pecivo s pirino moko (G,M,J), limonada

MALICA:

banana

ČETRTEK

ZAJTRK:

čaj z medom in limono, polnozrnat kruh (G), kuhan pršut, list zelene solate

MALICA:

sadni krožnik

KOSILO:

grahova juha (M), telečji paprikaš, polenta, rdeča pesa v solati

MALICA:

sirova štručka* (G, M), jogurt* (M)

PETEK

ZAJTRK:

čaj z medom in limono, črn kruh (G), sardelni namaz (R,M), redkvice

MALICA:

sadni krožnik

KOSILO:

fižolova juha z ribano kašo (G,J), puran v bučkini omaki (M), pire krompir (M), zelena solata

MALICA:

ovseni kruh (G), hruška

V jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico(*), je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

Opombe:      

  • Otroci imajo na voljo za žejo nesladkan čaj ter svežo pitno vodo z limono*.
  • Obroki lahko vsebujejo alergene iz Priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami: gluten – G, mleko – M, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, oreščki – O, gorčično seme – GS, sezamovo seme- SS, volčji bob – VB, zelena- Z, žveplov dioksid in sulfiti – ŽD, SU.
  • Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti sadja se za popoldansko malico izbere sadež, ki je primerno zrel in ustrezne kvalitete. Sadne in zelenjavne krožnike sestavljamo glede na sezono in kvaliteto, predvsem ponujamo lokalno pridelano sadje in zelenjavo.