JEDILNIK 1-2

ENOTE: KEKEC, MOJCA in PASTIRČEK

STAROSTNA SKUPINA: 1-2 let

DATUM:20. 5. – 24. 5. 2024

PONEDELJEK

ZAJTRK:bela kava (M,G), ovseni kruh* (G), skutin namaz z drobnjakom (M), olive brez koščic
MALICA:sadno zelenjavni krožnik
KOSILO:špargljeva juha (šparglji*,M), kruhovi cmoki (J,G,M), brokoli v smetanovi omaki (M), zelena solata s korenčkom
MALICA:polnozrnat kruh (G), kislo mleko* (M)

TOREK

ZAJTRK:ovseni kosmiči na mleku (G,M), rezine banane
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:kolerabna juha z ajdovo kašo, dušen piščanec, pire krompir, bučke v omaki (M)
MALICA:koruzno pekovsko pecivo* (G), jabolko

SREDA

ZAJTRK:prosena kaša na mleku* s suhimi slivami
MALICA:sadno zelenjavni krožnik
KOSILO:minjon juha (G,J), testenine z bolonjsko omako (J,G), zelena solata
MALICA:črn kruh (G), rdeča paprika, rezine melone

ČETRTEK

ZAJTRK:domač jogurt (M), skutin burek (M,J,G)
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:obara z nojevim mesom in zelenjavo, kruh (G), jogurtovo pecivo z jagodami (M,J,G), 100 % jabolčni sok*
MALICA: črn kruh (G), hruška

PETEK

ZAJTRK:kakav (M), ajdova žemljica (G), domače maslo (M), med, rezine ananasa
MALICA:sadni krožnik
KOSILO:zelenjavna juha s krompirjem, puran v naravni omaki, dušen riž s šparglji*, rdeča pesa v solati
MALICA:banana

V jedeh, kjer je posamezno živilo označeno z zvezdico(*), je uporabljeno ekološko živilo. Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

Opombe:      

  • Otroci imajo na voljo za žejo nesladkan čaj ter svežo pitno vodo z limono*.
  • Obroki lahko vsebujejo alergene iz Priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami: gluten – G, mleko – M, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, oreščki – O, gorčično seme – GS, sezamovo seme- SS, volčji bob – VB, zelena- Z, žveplov dioksid in sulfiti – ŽD, SU.
  • Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Po posvetu z dobaviteljem o zrelosti sadja se za popoldansko malico izbere sadež, ki je primerno zrel in ustrezne kvalitete. Sadne in zelenjavne krožnike sestavljamo glede na sezono in kvaliteto, predvsem ponujamo lokalno pridelano sadje in zelenjavo.