MED, MLEKO IN NASMEHI: TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V NAŠEM VRTCU – enota Kekec spodnji hodnik

Tudi v enoti Kekec Spodnji hodnik smo obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki je bil za otroke tako kot vsako leto posebno doživetje. Med, maslo in mleko imajo otroci radi vsakič, ko je na jedilniku, ta dan pa je poseben, ker se v tem času več in natančneje pogovarjamo o pomenu čebel in čebelarstva.

Letos smo se razveselili obiska kar dveh čebelark – naše vzgojiteljice Nade Perko in osnovnošolke Mie Zupančič, ki je ne dolgo nazaj obiskovala naš vrtec. Skozi zanimivo predstavitev in z vsemi pripomočki, ki sta jih prinesli s seboj, sta otrokom vsaka na svoj način približali svet čebel, njihove navade in pomen za okolje. Otroci so si lahko ogledali čebelarsko opremo, pokukali v čebelji panj, poskusili med v panju, si ogledali lutko čebele, spoznali različne vloge čebel in ugotovili, da je najbolj luštno matici. Pokazali sta tudi, kako se obnašamo, ko k nam prileti čebela – ostanemo mirni in počakamo, da odleti.

Zajtrk je bil sladek, vse dogajanje ob njem (likovno ustvarjanje na temo čebel, gibalne igre čebelic, igre vlog, …) pa spodbuda vsem nam, da se zavedamo pomena zdravega prehranjevanja in pomena čebel. Hvala obema čebelarkama, ki sta bili pripravljeni deliti svoje znanje tako otrokom kot tudi vedno radovednim vzgojiteljicam.

Strokovne delavke enote Kekec Spodnji hodnik